עגלת הקניות ריקה כרגע.

מתכונים, מדריכים ורעיונות

מתכון לפחזניות ביס

אופן הכנה

מתכון לפחזניות ביס:

מצרכים ל15-20 פחזניות ביס:

50 גר’ חמאה/מחמאה
חצי כוס מים
כפית גדושה סוכר
קמצוץ מלח מהמלחיה
3/4 כוס קמח לבן
2 ביצים בטמפ’ החדר.

מצרכים למילוי:

250 מל שמנת מתוקה/קצפת צמחית
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס חלב רגיל/סויה
3 טיפות תמצית וניל

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל200 מעלות.
מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
מיד לאחר שהחמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים מיד את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עף כף עץ עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות הסיר.
מעבירים את הבצק לקערה ממתינים בחצי דקה ומערבבים עם מיקסר באיטיות עד שמתקבל בצק חלק והבצק מתקרר.
מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות על מנת שהביצה לא תתבשל מהחום של הבצק.
מוסיפים את הביצה השניה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
פורשים על תבנית גדולה יחסית נייר אפיה ויוצקים פחזניות עם שקית זילוף וצנטר משונן בתנועות סיבוב.
הפחזניות צריכות לצאת קטנות הן תופחות במהלך האפייה ולכן יש לעשות מרווחים קלים בין פחזניה לפחזניה על מנת שלא יצמדו זו לזו באפיה.
מכניסים את הפחזניות לתנור כ20-25 דקות עד שמזהיבות.
טיפ חשוב: אין לפתוח את התנור כאשר הפחזניות נאפות. דבר זה עלול לגרום ל”נפילה” של הפחזנית.
מוציאים לאחר הזהבה קלה ומניחים להתקררות מלאה.
שמים את כל חומרי המילוי בקערת מיקסר ומקציפים עד קבלת קרם יציב ותפוח.
לאחר שהפחזניות התקררו חותכים באמצע בעזרת סכין וממלאים בקרם.
מפזרים אבקת סוכר לקישוט ומניחים לפחזניות להתקרר במקרר לפחות כ 3 שע’ לפני ההגשה.

הרשמה לניוזלטר

הרשמו וקבלו את המבצעים החמים ביותר ישירות למייל לפני כולם